Welkom

De Adviescommissie Bouwen en Wonen Zuidhorn is een onafhankelijke adviescommissie voor de woningbouw. De commissie staat voor optimale gebruikskwaliteit van woningen, woongebouwen en de woonomgeving.

 

Adviescommissie Bouwen en Wonen Zuidhorn adviseert de gemeente Zuidhorn, woningbouwcorporatie Wold & Waard, projectontwikkelaars, bouwondernemingen, particulieren en andere opdrachtgevers over nieuwbouwplannen en vernieuwing van bestaande woningen in het Westerkwartier. Bij de beoordeling van plannen wordt gebruik gemaakt van de WoonKwaliteitswijzer. De kwalitatieve leefbaarheid van de woningen en de directe woonomgeving staat centraal. Tevens wordt geadviseerd over het verduurzamen van de woning en de mogelijkheden om langer zelfstandig te blijven wonen.

 

Mocht u naar aanleiding van de informatie nog vragen hebben of wilt u ons benaderen voor het aanvragen van een advies voor uw bouwplan, dan kunt u contact opnemen met ons secretariaat:

 

Fred Postema

telnr: 06-41242136

email: vaczuidhorn@gmail.com

 

Actueel

19 juni 2018: Overhandiging WKO Gaickingalaan/W.C. de Withstraat Zuidhorn ... lees meer


25 september 2017: Overhandiging WKO De Oosterburcht Zuidhorn ... lees meer7 woontips voor een veilig en comfortabel huis ... lees meer

 

 

Veel nieuwbouwwoningen zijn niet geschikt voor senioren ... lees meer

 

 Huistest

Leden van de adviescommissie nemen deel aan de werkgroep Huistest. Huistest is door 4 Westerkwartiergemeenten ingezet als tool om de veiligheid in en om het huis op een eenvoudige manier te checken. Ook is het mogelijk om hulp en advies in te schakelen van de Adviescommissie, zie flyer........