Van een lek mandje naar een optimaal ge´soleerd nestje

Blog door Marjolein Langenkamp over Toon«

 

Wat ik nooit had gedacht ooit te doen, gebeurde toch... Afgelopen zomer verruilden wij ons idyllische, monumentale huisje in de binnenstad voor een nieuwbakken gezinswoning in een kneuterig dorpje. Van een lek mandje naar een superge´soleerd nestje.

Kunnen we ons energieverbruik halveren? Ons nieuwe nest is dan wel minstens twee keer zo ruim, besparen moet toch zeker wel lukken. Voor goed inzicht in ons energieverbruik - en stiekem omdat het toch ook wel een leuk hebbeding is - hebben we Toon« van Eneco in huis gehaald. Zo gepiept, door de installatiemonteur.

Dreigende thermometer
Nu blinkt er een soort tablet aan de muur. Bij het aanzetten van de waterkoker, schiet de 'thermometer' van Toon« dreigend omhoog in het rood. Zelfs het in- en uitschakelen van verlichting zie je terug op de meter. In het dagschema zie je precies wanneer er gedoucht werd (gas) of wanneer de wasmachine (stroom) aanstond. De kosten per dag worden zelfs weergegeven. Dan laat je het wel om dagelijks drie kwartier onder de douche te staan!

Of het nu ligt aan die superge´soleerde muren en ramen ˇf aan de dreigende thermometer van Toon«, we verbruiken nu al 45% minder stroom dan verwacht. Niet slecht, en dat geeft best een goed gevoel!

 Terug naar de Week van de Energierekening>

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >