Tips voor een slimme indeling van uw woning

Bestellen   
Huurders en kopers          
Activiteiten van mensen uitgangspunt       
Meer dan 65 jaar ervaring          
   

Bij het ontwerpen n het kiezen van een huis spelen de ligging, het uiterlijk en het type woning vaak de grootste rol. Hoe een huis in de praktijk 'woont', ervaart de gebruiker pas na een tijdje. Dan blijkt bijvoorbeeld dat de hal te smal is om de kinderwagen neer te zetten en de open trap veel gehorigheid in huis geeft. De herziene uitgave 'Tips voor een slimme indeling van uw woning' stelt kopers en huurders in staat om de nieuwe woning te beoordelen op een praktische en prettige indeling.

Huurders en kopers
De uitgave van dit boek geeft kopers en huurders een beter inzicht in de wensen en eisen die zij stellen aan een indeling van hun huis. Daarom is het boek uitermate geschikt voor particulieren die een eigen huis laten bouwen of willen gaan verbouwen. De consument heeft hiermee een goed hulpmiddel in handen om zijn wensen kenbaar te maken bij de architect en (ver)bouwer of verhuurder. In de praktische bijlage zijn schaalmodellen opgenomen van meubelstukken met hun gebruiksruimte.

Activiteiten van mensen uitgangspunt
In het herziene boek Tips voor een slimme indeling van uw woning vormen de activiteiten die mensen in en rond hun huis uitvoeren het uitgangspunt voor de vormgeving en de indeling van een huis. Eten koken, slapen, thuiswerken, spelen, het opbergen van spullen - iedere activiteit vereist een bepaalde ruimte en een aantal voorzieningen. Daarnaast spelen individuele verschillen een belangrijke rol: de een houdt van uitgebreid koken en wil daarom een ruime keuken met veel apparatuur, de ander heeft niet meer dan een vaatwasser en een magnetron nodig. En waar moet u aan denken om uw woning goed toegankelijk te houden voor senioren met een rollator? Of hoe houdt u rekening met ruimtebehoefte van uw kinderen die opgroeien van beweeglijke peuters naar hangende pubers? De tips in het boek laten u nadenken over uw huidige en toekomstige woonwensen en over harde en zachte eisen die u hebt voor uw nieuwe huis.

Meer dan 65 jaar ervaring
De meer dan 200 tips zijn ontwikkeld op basis van de kennis en ervaring van VACpunt Wonen en de Adviescommissies Wonen die al meer dan 65 jaar bouwplannen beoordelen en de gebruikskwaliteit van opgeleverde woningen evalueren. Men adviseert en evalueert in opdracht van gemeenten, woningcorporaties, projectontwikkelaars en soms particuliere opdrachtgevers. De Adviescommissies Wonen gaan uit van de wensen van 'de' bewoner; dat betekent dat zij de plannen niet beoordelen vanuit individuele woonwensen. Met dit boek kunt u als gebruiker zelf deze individuele woonwens invullen.

Bestellen
Deze full colour, gebonden uitgave telt 68 pagina's en kost € 23,00. U kunt Tips voor een slimme indeling van uw woning bestellen via het bestelformulier.

 

Kleurrijk boek met tips voor een slimme indeling van uw woning. Kosten € 23,00 (regulier; VAC's betalen
€ 14,70).

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >