WERVING

 De VAC Zoetermeer zoekt kritische beoordelaars van bouwtekeningen


Hoe bevalt uw woning eigenlijk? Is er wel genoeg daglicht in de keuken? Zijn er voldoende stopcontacten in huis?    Passen de fietsen in de schuur? Is er in de gang plaats voor een kinderwagen? Kunnen de ramen goed open? Is de kleine slaapkamer groot genoeg? Heeft u leren leven met kleine ongemakken in en rond de woning? Of zou u het allemaal net iets anders hebben ingedeeld, wanneer u de architect was? Dan is de VAC Zoetermeer net iets voor u!

 

De VAC Zoetermeer is een vrijwilligersorganisatie die kritisch kijkt naar, en adviseert over, plannen voor woningen en de woonomgeving. Er wordt geadviseerd over bruikbaarheid, toegankelijkheid, veiligheid, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid; ook wordt er gekeken of een woning gezond en comfortabel is. De commissie adviseert de opdrachtgever van woningbouw- of wijkplannen; dat kan zijn een gemeente, een woningcorporatie of een projectontwikkelaar. De VAC Zoetermeer onderzoekt ook de tevredenheid van de bewoners na de oplevering van nieuwbouwwoningen.

 

 Op dit moment zoekt de VAC Zoetermeer

 

 Kritische woonconsumenten m/v

 

 • Wij vragen:
  - dat u geïnteresseerd bent in bouwen en wonen;
  - dat u minstens één dagdeel in de week beschikbaar bent voor activiteiten;
  - dat u mondeling en schriftelijk redelijk kunt rapporteren;
  - dat u zelfstandig en in een team kunt werken;
  - dat u enigszins overweg kunt met een computer;
  - en dat u bereid bent u schouders ergens onder te zetten.

 

 •  Wij bieden:
  - een interessante tijdbesteding (ook naast uw baan of uw gezin);
  - cursussen die zijn afgestemd op de activiteiten van de VAC Zoetermeer;
  - invloed op woningbouwplannen waarvan generaties na u nog kunnen genieten;
  - een leuke groep enthousiaste mensen, waarmee u gaat samenwerken;
  - en een kans om u hiermee maatschappelijk breder te ontplooien.

  In Nederland zijn ca. 122 Adviescommissies Wonen actief. Zij worden ondersteund door koepelorganisatie en kenniscentrum VACpunt Wonen. Kijk voor meer informatie over VAC-werk op www.vacpuntwonen.nl.

 

De VAC Zoetermeer vergadert een keer per maand van 9:00 tot 12:00 uur op het Stadhuis. Voor het beoordelen van   bouwtekeningen en het incidenteel bijwonen van vergaderingen binnen de gemeente worden onderling afspraken gemaakt.

Wanneer u interesse heeft of meer wilt weten, kunt u contact opnemen met de voorzitter Anita Mans,   vaczoetermeer@gmail.com