PROJECTEN

Een overzicht van de door ons beoordeelde projecten in een jaar worden in het jaarverslag opgenomen.
Ook de overige activiteiten van VAC Zoetermeer zijn in dit jaarverslag te vinden.

De laatste jaarverslagen zijn te vinden onder de rubriek Actueel.

Oudere jaarverslagen zijn op te vragen via ons secretariaat.

SECRETARIAAT:
Postbus 15
2700 AA Zoetermeer
vaczoetermeer@gmail.com

 

 

 

Bezoek aan jongerencomplex Cadenza op 20 maart 2017


Programma
- Ontvangst met een koffie/thee en wat lekkers.
- Korte toespraken van manager Wonen Arjen Jaarsma en wethouder Taco Kuiper.
- Officiële en knallende overdracht van de eerste sleutel.
- Rondleiding door het gebouw.

Op maandag 20 maart 2017 waren we met 6 personen van de VAC, te weten Ria, Marga, Evert, Wim, Schalk en Louise, vertegenwoordigd bij de uitreiking van de eerste sleutel van jongerencomplex Cadenza.
Cadenza is een nieuw appartementencomplex tegenover bioscoop Utopolis en bestaat uit 72 appartementen en een aantal winkels.

Het kostte wat moeite om het gebouw binnen te komen omdat de bestrating nog niet klaar was en het niet duidelijk was waar de entree zich exact bevond. Er werd nog druk gewerkt om alles in gereedheid te brengen.
De ontvangst was daardoor wat rommelig. Niet alle genodigden pasten in het appartement, waar de sleutel zou worden uitgereikt en helaas werkte het koffieapparaat ook niet.

In één van de appartementen moesten de eerste huurders (een jong stel) onder toeziend oog van wethouder Taco Kuiper, medewerkers van de Goede Woning en een flink aantal genodigden, een aantal ballonnen doorprikken. Deze ballonnen vormden een muzieksleutel en in één daarvan bevond zich de sleutel. Nadat de sleutel was gevonden waren er wat toespraken. Daarna kon de rondleiding beginnen.
Het appartementencomplex bestaat uit 2 en 3 kamerwoningen.
Zowel van de 2 als van de 3 kamerappartementen zijn verschillende typen. Niet elke plattegrond komt goed tot zijn recht. Soms is de woonkamer een soort taartpunt. Ook de keuken is niet altijd optimaal te gebruiken. (onmogelijke 45 graden punt). Er is ook niet altijd genoeg afzetplek naast het te plaatsen fornuis.
De lichttoetreding is wisselend. Met name de woningen die uitkijken op de bioscoop, zijn erg donker.
De VAC twijfelt bij sommige appartementen of aan de eisen van daglichttoetreding wordt voldaan. Wel heeft elk appartement een (soms gedeeltelijk overdekt) balkon. Sommige balkons zijn een plaatselijke verbreding/een soort uitstulping van de galerij en kijken uit op de gemeenschappelijke tuin aan de zuidkant. Dat vindt de VAC positief
De badkamers zijn over het algemeen royaal en netjes ingericht.
Ook waren er opvallend veel stopcontacten en de kamers aanwezig.
Boven de winkels bevindt zich een gemeenschappelijke tuin voor de huurders.

CV leidingen ter plaatse van een woning staan gedeeltelijk in de deuropening terwijl de CV ketel tegen de achterwand staat, de CV leidingen hadden hier onder uit moeten komen. Door de plaats van de leidingen kan er schade ontstaan aan de kunststof leidingen en mogelijk lekkage.
T.a.v. de trappenhuizen: deze zijn als veiligheids- trappenhuis uitgevoerd, waarbij het ook mogelijk is vanuit het trappenhuis naar de woningen te gaan. Deze trappen zijn bedoeld als vluchttrap. Om ongewenst bezoek buiten de deur te houden zou het beter zijn op alle verdiepingen de deur alleen te openen vanaf de woningzijde.
In kleine groepjes was er nog gelegenheid het complex onder begeleiding en toelichting te bezoeken. Een heel klein deel van het complex, in de ZW hoek, zijn enkele appartementen niet bereikbaar met een lift, dit is een kleine concessie aan de toegankelijkheid, maar uiteraard ook aan kosten ( geen lift installatie).


 


 

.