Woonadviescommissie Wageningen

Te weinig bergruimte, een deur die ruimtelijk gezien niet op de goede plaats zit, te weinig stopcontacten en/of geplaatst op een onlogische plek. De Woonadviescommissie (WAC) is in het leven geroepen om deze onhandigheden zoveel mogelijk op te lossen, dan wel te beperken.

WAC-Wageningen bestaat uit vrijwilligers met een brede interesse voor wonen. Samen werken we aan het vergroten van het gebruiksgemak van nieuw te bouwen woningen en renovatieprojecten. Daarnaast worden er ook woonkwaliteitsonderzoeken uitgevoerd op woningen die reeds gebouwd zijn. Hiermee proberen we woongelegenheden in Wageningen aantrekkelijk te maken of te houden. Het is een misverstand dat architecten volledig rekening houden met de bruikbaarheid van een woning. Op basis van ervaring, deskundigheid en objectiviteit proberen we een woning zo prettig mogelijk bewoonbaar te maken voor de woonconsument. Dat er aan de plannen of realisaties van architecten nog wel eens wat schort is duidelijk: in 2011 bestonden we 65 jaar en al die tijd heeft de WAC zich actief in kunnen zetten voor de Wageningse woonconsument!

Onze kerntaak is het beoordelen van bouwtekeningen die ten grondslag liggen aan een nieuw te bouwen woning. Op basis hiervan adviseren we de gemeente of wooncorporaties, projectontwikkelaars of (toekomstige) bewoners over het ontwerp van de woningen en de woonomgeving. Wat de WAC-Wageningen als het ware doet is het kijken door de ogen van toekomstige gebruikers naar de woonkwaliteit van de te bouwen woningen en de woonomgeving.

De jaarverslagen tonen een terugblik op de activiteiten in het voorgaande jaar en een vooruitblik op doelstellingen voor het komende jaar. 

Jaarverslag 2011

Jaarverslag 2012

Jaarverslag 2013

Jaarverslag 2014 toon HTML-versie van het document

Jaarverslag 2015

Jaarverslag 2016