Actueel

Adviezen

Zoals te lezen is in de Rijn en Veluwe brengt de WAC adviezen uit en zij zal deze ook publiceren op haar website. De recent uitgebrachte adviezen zijn terug te vinden onder recente projecten.


Jaarverslag

De commissie heeft haar jaarverslag 2016 opgesteld. Deze is middels de link te bekijken, of u kunt een papieren versie opvragen bij het secretariaat.


Woonkwaliteitsonderzoek

WAC Renkum heeft een WoonKwaliteitsOnderzoek gedaan naar de mening van de bewoners over de woning en/of het woongebouw en de woonomgeving in de totaal opnieuw gebouwde wijk Bergerhof. Tevens is onderzocht wat er met de adviezen die WAC Renkum heeft uitgebracht is gebeurd.


Vergaderingen

Elke maand, met uitzondering van de maand augustus, is er een commissie vergadering. Daarnaast kunnen extra vergaderingen belegd worden en komen leden van de WAC zo vaak als nodig bijeen om bouwplannen te bestuderen.

 

Activiteiten

Momenteel is de WAC bezig met een aantal projecten. Sommige projecten wachten nog op een eerste ruwe schets, het beeldkwaliteitsplan. Andere projecten kennen een voorlopig ontwerp waar nog veel aan kan veranderen.
Zodra het definitief ontwerp voor een bouwplan klaar is, kan de vergunning worden aangevraagd. Dan is er voor de WAC geen mogelijkheid meer grote veranderingen voor te stellen in indeling en afmeting. Wel gaat de commissie zich dan buigen over de installatie tekening. Hier worden zaken als ventilatie, verwarming, aansluitingen, schakelaars en wandcontactdozen nauwkeurig beoordeeld op gebruiksgemak.

De WAC bereid momenteel meerdere werkbezoeken voor.
Ook zullen binnenkort een aantal leden van de commissie een volgende bijscholingscursus gaan volgen.