Vrijwilligers

Wij hebben op dit moment voor elk dorp een vertegenwoordiger.
Heeft u echter belangstelling voor deelname als er een vacature ontstaat, mail dan de secretariswacuh.secretaris@gmail.com


Klappen deuren tegen elkaar? Is er voldoende daglicht in uw woning? Zijn er voldoende stopcontacten en zitten die op de goede plaats ? Is er voldoende ‘groen’ in uw woonomgeving? Zijn er voldoende parkeerplaatsen? Dit is slechts een greep uit de vragen waarover de leden van WoonadviesCommissie Utrechtse Heuvelrug zich buigen.

De adviescommissie is een vrijwilligersorganisatie die zich bezig houdt met het kritisch bekijken van ontwerptekeningen van woningen, openbare gebouwen en woonomgeving. Het is dus géén klachtencommissie voor bestaande ongemakken.

Van de bevindingen/opmerkingen/verbeteringen wordt schriftelijk advies uitgebracht o.a. aan de gemeente, de architect, de projectontwikkelaar, de opdrachtgever, de woningbouwcorperatie.

Daarnaast onderzoekt de commissie hoe woningen en/of gebouwen na een gebruiksperiode worden gewaardeerd door de gebruikers door middel van een woonkwaliteitsonderzoek.

Door dit soort toetsen krijgt de commissie o.a. inzicht in nieuwe ontwikkelingen en tendensen. Ook door bijscholing via de landelijke organisatie VACpunt Wonen, worden nieuwe ontwikkelingen in de bouw en woonomgeving bijgehouden.