Goes

is een stadje van een kleine 30.000 inwoners op Zuid-Beveland, hartje Zeeland. 10.000 andere bewoners van de gemeente Goes wonen in een van de acht dorpen, de zo geheten kernen van Goes:  's Heer Arendskerke, Eindewegen, 's Heer Hendrikskinderen, Kattendijke, Kloetinge, Oud-Sabbinge, Wilhelminadorp en Wolphartsdijk.

Goes hoort bij de top 3 van de fietssteden van Nederland. Uit een 2011 verschenen rapport bleek dat meer dan 50% van de bewegingen binnen de gemeente per fiets werden afgelegd.

Goes heeft een kloppend winkelhart, wat de detailhandel betreft is Goes de tweede stad van Zeeland. Dat betekent dat op er zaterdagmiddag vaak meer mensen in de binnenstad winkelen dan de hele gemeente aan inwoners telt.

Dat komt ook omdat Goes gewoon een mooie stad is. De binnenstad heeft een beschermd stadsgezicht en er staan meer dan 150 panden, die in het rijksmonumentenregister imgeschreven zijn.

Maar Goes kijkt ook vooruit. Er zijn nieuwe wijken in aanbouw met namen als Aria, Goese Schans, Mannee en Riethoek, samen goed voor meer dan 3.000 nieuwe woningen. Er is dus genoeg werk voor de 

Stichting VAC Goes Adviescommissie Wonen!