U bent een huiseigenaar of huurder


Welkom op de website van VACpunt Wonen.

Op deze pagina hebben wij voor u al een selectie gemaakt van alle informatie, die voor u interessant kan zijn. Zo kunt u nog sneller uw weg vinden op onze website.

Publicaties
VACpunt Wonen heeft een aantal publicaties speciaal geschreven voor mensen die hun eigen huis (laten) bouwen of bewoners die bij de renovatie van hun (huur)woning worden betrokken. De uitgave ‘Tips voor een slimme indeling van uw woning’ legt uit met welke woonkwaliteitseisen u per vertrek rekening moet houden.

Lokaal advies
Bouwt u als particulier uw eigen huis? Dan is het verstandig advies in te winnen over de gebruikskwaliteit van uw toekomstige woning! U kunt dat doen bij een Adviescommissie Wonen bij u in de buurt. In het onderdeel Lokaal advies leest u hoe een lokale Adviescommissie werkt en waar in Nederland er adviescommissies actief zijn.

Bent u ge´nteresseerd in het werk van de Adviescommissies Wonen? Wilt u ook als kritische woonconsument bij een commissie aan de slag? In dit onderdeel van de website leest u meer over de werkwijze van de lokale commissies Ún hoe u zelf lid kunt worden.


VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >