Leden

Samenstelling                     
Login voor leden            
Lid worden?                  


Samenstelling

De leden van de Adviescommissies Wonen hebben een heel verschillende achtergrond. Er zitten zowel vrouwen als mannen in de commissies; tot nog toe is het merendeel echter vrouw (ca. 75%). Dit is te danken aan de oorsprong van de Adviescommissies Wonen.

Daarnaast zitten er zowel mensen mÚt als mensen zonder bouwkundige achtergrond in de commissies. Beide hebben een toegevoegde waarde. Mensen met bouwkundige achtergrond kennen het klappen van de zweep in het wereldje van bouwen en wonen. Maar mensen zonder bouwkundige achtergrond kijken echt vanuit het perspectief van de bewoner naar plannen voor woningbouw of leefomgeving.

Zowel jonge als oudere mensen zijn in de Adviescommissies Wonen vertegenwoordigd. Omdat ouderen nu eenmaal meer tijd hebben voor vrijwilligerswerk, is het merendeel van de VAC-leden ouder dan vijftig.

Login voor leden
Voor leden van Adviescommissies Wonen is er een afgeschermd gedeelte van de website beschikbaar. Dit is bereikbaar via de rode knop 'inloggen' rechts bovenaan deze site.

Lid worden?
Bent u ge´nteresseerd in het werk van de Adviescommissies Wonen? Dan kunt u ook aan de slag als kritisch commissielid! Er zijn twee mogelijkheden:

  • U wordt lid van een bestaande Adviescommissie Wonen. In ruim 200 gemeenten in Nederland zijn Adviescommissies Wonen actief. Vaak werken zij onder de naam VAC (vanouds van vrouwenadviescommissie) of WAC (woonadviescommissie). In het overzicht kunt u zien of er een commissie bij u in de buurt actief is. Vanwege de privacy zijn niet alle commissies via deze website bereikbaar. Neem dan contact op met VACpunt Wonen.
  • U richt zelf een Adviescommissie Wonen op. U bent ge´nteresseerd in het werk van de Adviescommissies Wonen, maar in uw gemeente is nog geen commissie actief? U kunt zich uiteraard aansluiten bij een naburige commissie, maar u kunt ook zelf een Adviescommissie Wonen oprichten. Dat kan op twee manieren: u richt samen met een groep bewoners, of lokale belangengroepering een commissie op of u verzoekt VACpunt Wonen of de gemeente om het voortouw te nemen tot het oprichten van een commissie.

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >