Terugblik Jubileum

Minister Blok aanwezig op jubileumdag

 

Ruim 280 mensen waren aanwezig op de feestelijke jubileumdag op 6 oktober jl. in de Veerensmederij in Amersfoort. In de ochtend waren er een kleine 240 VAC-leden aanwezig; in de middag voegden zich hier nog eens ca. 30 externe bouwprofessionals bij. Eén van de hoogtepunten van de dag was de komst van minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst, die de Margaret Staal-Krophollerprijs uitreikte (zie ook hieronder) en een korte speech hield. Omdat de minister om 15.00 uur weer in de Tweede Kamer moest zijn, was er helaas geen tijd voor het beantwoorden van vragen.

Was u bij het middagprogramma aanwezig, maar wilt u wel weten wat er is gebeurd? Of was u er wel bij en wilt u nog iets nalezen? Hieronder vindt u de links naar de middagpresentaties.

Projectbureau Zuidpolder wint Margaret Staal-Krophollerprijs

 

Tijdens de jubileumdag is de Margaret Staal-Krophollerprijs voor gebruikskwaliteit uitgereikt. Met de prijs willen we personen en/of bedrijven in het zonnetje zetten die zich sterk maken voor de gebruikskwaliteit van het wonen en die daarbij het VAC-werk een warm hart toedragen. De prijs is gewonnen door Projectbureau Zuidpolder. Zij kregen de award overhandigd door niemand minder dan minister Blok. Lees hier het persbericht.Genomineerden Margaret Staal-Krophollerprijs

 

In totaal waren er zeven inzendingen voor de Margaret Staal-Krophollerprijs, verdeeld over drie categorieën. Alle genomineerden hebben een pluim gekregen voor hun focus op gebruikskwaliteit en hun waardering voor het VAC-werk! Ook de commissies die een genomineerde hebben voorgedragen, bedanken we hartelijk voor hun betrokkenheid.

Personen

  • de heer Mikel Segers, gebiedsontwikkelaar bij Wonen Limburg, genomineerd door VAC Weert
  • mevrouw Marloes van Haaren, architect in Amsterdam, genomineerd door het Amsterdams netwerk Vrouwen Bouwen Wonen

Projecten

  • Veluwse Poort, ontwikkeld door gemeente Ede, genomineerd door WAC Ede
  • Zuidpolder, ontwikkeld door projectbureau Zuidpolder, genomineerd door WAC Eemnes
  • Emmastraat, ontwikkeld door Random Wonen, genomineerd door VAC Pijnacker-Nootdorp

Bedrijven

  • Corporatie De Goede Woning, genomineerd door VAC Zoetermeer
  • Corporatie Woonpalet, genomineerd door VAC Zeewolde

Documentaire Margaret Staal-Kropholler

 

Margaret Staal-Kropholler, de naamgever van de Award voor Gebruikskwaliteit, was de eerste vrouwelijke architect in Nederland en een warm pleitbezorger voor de gebruikskwaliteit van het wonen. In de In het jubileumnummer van WOONkwaliteit! kunt u een interview lezen met haar biografe, Ellen van Kessel. Studio Vermeer maakte een documentaire over deze markante vrouw met als titel 'Vanuit den gezichtshoek der bruikbaarheid'. Meer informatie over deze documentaire vindt u op www.studiovermeer.nl.

De trailer van de film die op de jubileumdag is vertoond, duurt een kleine 4 minuten en is te vinden op https://vimeo.com/82488671. De complete documentaire duurt ca. 50 minuten; deze kost € 15,00 en is te bestellen via edit@studiovermeer.nl.WOONkwaliteit!

 

Speciaal voor het jubileum is er een extra dikke uitgave van het blad WOONkwaliteit! gemaakt.

U kunt de publicatie online bekijken.

Wilt u een of meer exemplaren papieren bestellen? Dat kan! Stuur een mailtje naar info@vacpuntwonen.nl met het aantal exemplaren dat u wilt ontvangen en uw adresgegevens.