Week van de Energierekening 2013

Extra editie van de Koerier Online

 

Van 14 tot en met 20 oktober 2013

 

Deze week wordt voor de tweede keer de Week van de Energierekening georganiseerd. Initiatiefnemer van de campagne is Platform Bewoners en Duurzaam Bouwen. Naast organisaties als Milieu Centraal, Vereniging Eigen Huis, de Woonbond en VvE Belang, neemt ook VACpunt Wonen deel aan dit platform.

Dit jaar staat de Week van de Energierekening in het teken van kleine aanpassingen op het gebied van energiebesparing. Denk aan het aanbrengen van tochtstrips, radiatorkranen, een brievenbusborstel, zuinige lampen, spaardouchekop en een standby killer. Maar ook een wasrek gebruiken in plaats van de wasdroger of een stekkerdoos met een aan/uit schakelaar aanschaffen horen hierbij.

Videofilmpjes en blogs

 

Welke energiebesparende maatregel ook wordt toegepast in een woning, het staat of valt met de gebruikskwaliteit! Daarom heeft VACpunt Wonen de Week van Energierekening 2013 aangegrepen om ervaringen van bewoners met (kleine) energiebesparende maatregelen te verzamelen. Diverse gebruikers filmden de energiebesparende maatregelen in hun eigen woning en vertellen in korte filmpjes over hun ervaringen hiermee. Anderen schreven een blog over hun ideeŽn over energiebesparing. Bekijk de korte videofilms en lees de blogs!Ook meedoen?

 

Ook nŠ de Week van de Energierekening blijft VACpunt Wonen gebruikerservaringen verzamelen. Wilt u uw ervaring met energiebesparende maatregelen ook graag delen met andere bewoners? Maak een filmpje (met camera, telefoon of tablet) of schrijf een blog en stuur het naar info@vacpuntwonen.nl.Bespaaracties voor bewoners

 

Tijdens de Week van de Energierekening 2013 kunnen bewoners 4 x Makkelijk energie besparen door middel van de bespaaracties van de Woonbond, VvE Belang, Vereniging Eigen Huis en Vastgoed Belang. De Week van de Energiebesparing wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van BZK.

Kijk voor meer informatie op de campagnepagina van de Week van de Energierekening.