15 mei 2017

Struikelen over de badkamerdrempel en andere indelingsmissers. Dit zijn de 5 grootste knelpunten bij woningontwerpen


Hete pannen afgieten terwijl er een deur in je rug draait. Struikelen over de hoge drempel bij de badkamer. Een zolder vol installaties en geen plek om de was te drogen of het logeerbed te stallen. Indelingsmissers staan dit jaar op 1 in de knelpunten top 5 van VACpunt Wonen.


Niet goed uit de voeten
Een keukendeur die tegen het fornuis aan draait, of een draai moeten maken om hete pannen af te gieten. Het kan zo makkelijk helemaal verkeerd aflopen. Of die hoge opstap naar de badkamer waar je bijna over zou struikelen. Met een rollator of looprek kun je in veel badkamers niet goed uit de voeten. En een zolder vol installaties laat weinig ruimte voor wasrek of logeerbed.

Dan maar niet luchten…
Ook bij ramen, nieuwe binnenkomer in de top 5, gaat het vaak fout. Ramen van plafond tot vloer zijn mooi, maar niet altijd handig. Als er eenmaal een keukenblok voor staat, kan niemand er meer bij om ze schoon te maken. Soms zitten er op de begane grond helemaal geen ramen, alleen maar deuren. Even je huis luchten biedt insluipers een mooie kans. Dan maar niet luchten, denken bewoners. Met als gevolg vieze binnenlucht en gevoelige luchtwegen.

Dit is de top 5 knelpunten
De 90 Adviescommissies Wonen brengen elk jaar verslag uit van de knelpunten waar zij tegenaan lopen. Resultaat: de top 5 Knelpunten Woning:

1. Indelingsmissers
2. Foute draairichting deuren
3. Te kleine afmetingen
4. Te weinig bergruimte
5. Fouten bij ramen

Voorkm zulke onhandigheden en fouten!
Bent u bouwer? Vraag vr het ontwerp een VAC-advies aan. Bent u bewoner? Zorg dan dat de bouwer dit doet. De leden van de Adviescommissies Wonen zijn onafhankelijk en deskundig en denken graag mee.


Advies nodig?

Mail info@vacpuntwonen.nl
Of bel (030) 261 04 75

Meer nieuws...

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >