8 december 2016

Ronde Tafel Conferentie: Waar is het openbaar toilet?

Goede openbare sanitaire voorzieningen zijn zelden onderdeel van discussies over aantrekkelijke binnensteden. Maar ze zijn broodnodig. De toename van ouderen en chronisch buikpatiënten in onze samenleving vraagt juist om toegankelijke openbare ruimtes en winkelgebieden waar service hoog in het vaandel staat.

Het aantal openbare toiletten in Nederlandse steden is echter schrikbarend laag. Niet alleen het gebrek aan toiletten in de openbare ruimte, ook de ontoegankelijkheid van toiletten in winkels en horecagelegenheden zorgt voor een ondermaats niveau van gastvrijheid. En dat terwijl steden en winkelgebieden zich juist in deze tijd positief willen profileren.

Stedelijk Interieur organiseert in samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting en diverse patiëntenverenigingen een rondetafelbijeenkomst om de noodzaak én het nut van openbare toiletten in onze binnensteden te agenderen.

DEELNAME
Wilt u meepraten over hoe steden en winkelgebieden met eenvoudige ingrepen wél gastvrij kunnen worden? Neem dan deel aan de bijeenkomst ‘Waar is het openbaar toilet?’ op donderdag 26 januari in Amersfoort. Diverse betrokken partijen, zoals overheden, retailers, ontwerpers gaan met elkaar in gesprek over de oplossingen én de kansen.

FACTS & FIGURES
Bijeenkomt: Waar is het openbaar toilet?
Datum: Donderdag 26 januari 2016
Tijd: 9.30 – 13.00 uur (inclusief lunch)
Locatie: Elba-Rec, Paulus Borstraat 41 te Amersfoort
Meer info en aanmelden: http://www.elba-rec.nl/event/ronde-tafel-conferentie-openbaar-toilet

Meer nieuws...

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >