18 november 2016

What happened to my buildings

Wat doe je als je vak als architect lijkt te zijn afgeschaft en je weleens wilt weten wat er deugt van wat je gemaakt hebt? Marlies Rohmer koopt een busje, plakt er in koeienletters 'What happened to?' op en rijdt langs 25 gebouwen waarvan ze ooit grote verwachtingen had.

Marlies Rohmer is een van de bekendste vrouwelijke architecten in Nederland. Ze heeft, zo blijkt uit dit initiatief, wellicht meer dan anderen hart voor de bewoner en spreekt uitgebreid met opdrachtgevers, bewoners en gebruikers. Dat resulteert in een soms ontroerende, vaak hilarische en altijd leerzame ontdekkingstocht naar wat werkelijk telt in de architectuur.

Deze tocht mondt uit in een uniek boek met evaluaties van dertig jaar ontwerpen en bouwen. Op vrijdag 2 december wordt het boek 'What happened to my buildings' gepresenteerd in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Deelname is gratis, wel even vooraf aanmelden.

Meer nieuws...

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >