2 juni 2016

Expositie Tiny Housing Almere

De expositie Tiny Housing is onderdeel van de prijsvraag 'Bevrijd Wonen, Jouw Tiny House in Almere'. Tot 31 mei kon er ingezonden worden. De 25 beste inzendingen kunnen gerealiseerd worden tijdens de BouwEXPO in Almere Poort.

Landelijke belangstelling
De hoeveelheid inzendingen was groot: maar liefst 245! Hieruit blijkt dat er vraag is naar Tiny Housing en het vrije gevoel van klein wonen. De kleine huisjes met een maximaal bruto vloeroppervlak van 50 m2 staan volop in de landelijke belangstelling. Met de prijsvraag wil Almere samen met Het Woningbouwatelier de mogelijkheden van huisvesting in kleine huisjes verkennen om hiervan een serieuze bouwstroom mogelijk te maken.

Bouwlocatie in 'lab'-sfeer
De 245 inzendingen die werden ingezonden voor de prijsvraag ‘Bevrijd Wonen. Bouw je Tiny House in Almere’ zijn tot 6 juli 2016 te zien in de Schouwburg van Almere. Dan worden de winnaars van de prijsvraag bekend gemaakt bij het symposium 'Tiny Housing ontdekt'. De winnaars krijgen een optie op een bouwlocatie en kunnen vanaf dat moment starten met de realisering van hun Tiny House in een ‘lab’-sfeer in het kader van de BouwEXPO Tiny Housing 2016/2017. Meer weten? Kijk op www.bouwexpo-tinyhousing.nl

Meer nieuws...

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >