9 juli 2015

Winnaar start Duurzame Renovatiewinkel Den Bosch

Ondernemer Reimarkt is door een vijfkoppige jury uitgekozen om de eerste Duurzame Renovatiewinkel in 's Hertogenbosch te starten. Dit voorjaar liet de gemeente 's Hertogenbosch weten op zoek te zijn naar slimme ondernemers voor de start van een lokale Duurzame Renovatiewinkel. De winnaar, Reimarkt, ontvangt € 75.000,- voor de opening van de winkel.

Klimaatneutraal
Reimarkt (een samenwerkingsverband van onder andere KUUB en KAW) is n van de zes initiatiefnemers die op de uitvraag van de gemeente 's Hertogenbosch heeft gereageerd. De gemeente wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Het stimuleren van huiseigenaren om hun woning te verduurzamen is een belangrijk onderdeel om deze ambitie te halen. Netbeheerder Enexis deelt deze doelstelling en heeft € 75.000,- beschikbaar gesteld voor de ondernemer met het beste plan.

Lof
De zes inzendingen zijn beoordeeld door een deskundige jury, die bestond uit vertegenwoordigers van VACpunt Wonen, Marketingbureau 5Plus1, Enexis, Bijenkorf en de gemeente 's Hertogenbosch. De jury was vol lof over de aanpak van Reimarkt. "Ze benaderen de klant vanuit een vaste locatie in combinatie met pop-up winkels in een voorbeeldwoning. De aanpak van Reimarkt sluit goed aan bij de wensen van de bewoners."

Lees meer over de winnaar en runner up Steencentrum Brabant en Revaplan.

 

Meer nieuws...

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >