1 december 2014

Verbeter het onderhoud van balansventilatie en win een prijs!

In steeds meer huizen wordt balansventilatie toegepast. Een goede ontwikkeling, want balansventilatie geeft comfort, is gezond en energiezuinig – als het systeem goed is aangelegd. Het systeem vergt wel onderhoud.

Dat houdt in:

  • De bewoner reinigt vier keer per jaar de filters: twee keer per jaar met de stofzuiger en twee keer per jaar door ze te vervangen.
  • Een erkend onderhoudsbedrijf reinigt eens in de twee jaar de ventilatie-unit en regelt het systeem indien nodig opnieuw in.

Helaas blijkt dat dit onderhoud niet altijd plaatsvindt. Daarom zijn de partners van het Lente-akkoord, UNETO-VNI, VLA, VACpunt Wonen, Vereniging Eigen Huis en Milieu Centraal op zoek naar goede ideeŽn om bewoners te stimuleren onderhoud te (laten) plegen aan hun balansventilatie systeem.

Stuur uw idee op
Hoe stimuleer je bewoners om elk kwartaal de filters te reinigen en deze elk halfjaar te vervangen? Hoe stimuleer je bewoners om tweejaarlijks onderhoud aan de balansventilatie te laten plegen? Stuur uw idee in via webpagina http://www.lente-akkoord.nl/prijsvraag-verbetering-van-onderhoud-balansventilatie/
Wilt u inspiratie opdoen? De reeds ingezonden ideeŽn vindt u onderaan de webpagina.
En win een CO2-meter!
Een consumentenjury ťn een jury bestaande uit bouwprofessionals kiezen ieder het in hun ogen beste idee. De twee indieners van de winnende ideeŽn ontvangen een CO2-meter, waarmee je de luchtkwaliteit in je woning kunt meten. De CO2 meter geeft via een duidelijk scherm het CO2 gehalte, de temperatuur en luchtvochtigheid aan en is daardoor geschikt voor metingen bijvoorbeeld in huis, op kantoor, school en kinderdagverblijf.
De consumentenjury bestaat uit: VACpunt Wonen, Vereniging Eigen Huis en Milieu Centraal. De bouwprofessionaljury bestaat uit: NEPROM, Uneto-VNI en VLA.
Alle ideeŽn wordt gepubliceerd op www.Lente-akkoord.nl , en ook de uitslag van de prijsvraag wordt in februari 2015 bekend gemaakt op de Lente-akkoord website. Indien uw idee in de prijzen valt nemen we contact met u op. Inzenden kan tot 1 februari 2015.

 

Meer nieuws...

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >