10 oktober 2014

Week van de Energierekening 2014

Dit jaar vindt de Week van de Energierekening plaats van 13 tot en met 19 oktober plaats. De Week van de Energierekening is bedoeld om consumenten te motiveren energie te besparen en zo energiebesparing een extra impuls te geven. De actieweek wordt georganiseerd door het Platform Bewoners en Duurzaam Bouwen, waar VACpunt Wonen deel van uitmaakt.

Help mij omlaag
Met de kreet ‘Help mij omlaag’ krijgen consumenten tips om die energierekening omlaag te krijgen. Bij alle onderdelen van je energieverbruik wordt stilgestaan. Want hoe kun je nu besparen op je verwarmingskosten, het verbruik van warm water, je kosten voor elektriciteit en hoe krijg je uiteindelijk meer grip op je verbruik en je rekening?

Acties
Daarnaast biedt de Week van de Energierekening ook acties om energie besparen makkelijker te maken. Alle initiatiefnemers, maar ook partners als Conrad, Energiemanageronline, Feenstra en Natuur & Milieu bieden direct praktische handvaten om met energiebesparing aan de slag te gaan.
Bekijk alle acties en start meteen met energie besparen.

Woningchecklist
VACpunt Wonen adviseert deze Week van de Energierekening 2014 iedereen een bezoekje te brengen aan de Woningchecklist. Op deze site kunnen mensen die een huis willen kopen, huren of verbouwen een eigen checklist aanmaken. Aan de hand van deze lijst met aandachtspunten kunnen zij hun potentiŽle koop- of huurwoning beter beoordelen. De Woningchecklist is gemaakt door W/E adviseurs, Frans de Haas & partners en VACpunt Wonen.

Filmpjes
Vorig jaar heeft VACpunt Wonen tijdens de Week van de Energierekening een aantal filmpjes en blogs op haar site geplaatst waarin bewoners vertellen over de energiebesparende maatregelen die zij hebben toegepast. U kunt deze filmpjes nog steeds bekijken.

 

 

Meer nieuws...

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >