22 mei 2014

Jaarbericht 2013

2013 was een bewogen jaar. Voor de bouwsector n voor de VAC-organisatie. Ondanks de ongekend lage bouwproductie en een dalend aantal uitgebrachte VAC-adviezen lijkt er licht aan het eind van de tunnel te zijn.

Klik hier voor het Jaarbericht 2013

2013 was namelijk k het jaar waarin minister Blok de positie van de bewoner in het bouwproces agendeerde. Voor de bouwsector betekent dat een mentaliteitsverandering. Voor de VAC-organisatie betekent dit nog meer aandacht voor de kernwaarden die zij al decennialang hoog in het vaandel heeft staan. Dankzij deze kernwaarden en haar kennis over de gebruikskwaliteit van wonen werd VACpunt Wonen betrokken bij het project ‘Handreiking Bouwbesluit voor consumenten’. En kregen we de opdracht om te onderzoeken hoe de consumenteninvloed op de bouwregelgeving verbeterd kan worden.

In 2014 stuurt VACpunt Wonen opnieuw aan op een hogere gebruikskwaliteit van de gebouwde omgeving. We blijven ons tevens inzetten voor energiebesparende maatregelen die aansluiten bij de wensen van bewoners en bereiden ons voor op onze rol binnen het thema wonen en zorg en transformatie.

Over al deze activiteiten zullen we u regelmatig berichten in onze Nieuwsbrief VACpunt Wonen. U gaat de komende tijd echter wat vaker van ons horen dan u gewend bent. Ten eerste gaat de frequentie van de nieuwsbrieven omhoog. Daarnaast gaat VACpunt Wonen een relatiemagazine over woonkwaliteit uitgeven. Het eerste nummer kunt u eind juni in uw brievenbus verwachten.

 

 

Meer nieuws...

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >