16 december 2013

Herziening WoonKwaliteitWijzer afgerond

Onlangs rolde de tweede herziening van de WoonKwaliteitWijzer, hét handboek voor gebruikskwaliteit van woning, woongebouw en woonomgeving, van de drukpers. Hiermee komt een einde aan een flinke klus, die VACpunt Wonen in twee delen heeft geklaard. Begin 2013 rondden we de herziening van de technische consequenties (de blauwe pagina’s) al af. In het tweede deel, dat nu gereed is, heeft VACpunt Wonen alle andere pagina’s in de WoonKwaliteitWijzer geactualiseerd.

De aanleiding voor de onderhoudsbeurt van de WoonKwaliteitWijzer was de herziening van het Bouwbesluit in 2012. In het tweede deel van de aangepaste WoonKwaliteitWijzer wordt onder meer aandacht besteed aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energie en duurzaamheid, renovatie en geluid. Daarnaast gaat het handboek dieper -dan de vorige versie- in op het bouwproces van nieuwbouw en bestaande bouw en wat het VAC-werk in dit proces kan bijdragen.

Bestellen?
De prijs van de tweede herziening van de WoonKwaliteitWijzer is:
• voor Adviescommissies Wonen: € 15,00
• voor externe partijen: € 30,00
 
U kunt zowel de eerste als de tweede herziening van de WoonKwaliteitWijzer bestellen via het bestelformulier.

 

 

Meer nieuws...

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >