24 oktober 2013

Nationale Duurzame Huizenroute

Op 26 oktober wordt de duurzame huizenroute voor het eerst in het hele land georganiseerd. Als u een huis wilt bezoeken, dient u zich van te voren in te schrijven. Dan weet de eigenaar van de woning wie en hoeveel mensen hij kan verwachten. LET OP: Wacht niet te lang met inschrijven; er is meestal een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Ge´nspireerd
In 2011 werd dit initiatief op de Veluwe gestart, waar het met veel enthousiasme werd ontvangen. Veel mensen brachten een bezoek aan een duurzaam huis in hun buurt. Ge´nspireerd door goede voorbeelden gingen zij zelf aan de slag met onder meer zonnepanelen en speciale duurzame bouwmaterialen en verwarmingssystemen.

Samenbinden
Met de Nationale Duurzame Huizenroute hopen de organisatoren (Majada Projectmanagement en Greenchoice) de verschillende bestaande initiatieven op het gebied van duurzaamheid en wonen ÚÚn keer per jaar samen te binden. Of iemand in een passiefhuis of energieneutraal huis woont of bewust voor een aantal kleine duurzame aanpassingen heeft gekozen; iedereen kan meedoen.

Delen
Iedereen kan via de site www.duurzamehuizenroute.nl zijn of haar duurzame ervaringen delen, of het nu over een zuinige HR+-ketel, spouwmuurisolatie of zonnepanelen gaat. Of over een passiefhuis of energieneutrale woning.

Interactieve kaart
Op de website is een interactieve kaart opgenomen; de oranje buttons geven aan waar de duurzame huizen in Nederland te vinden zijn. Door op een button te klikken, krijgt de bezoeker informatie over het huis.

 

Meer nieuws...

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >