1 juli 2013

VACpunt Wonen beoordeelt prijsvraag in Goor

De winnaar van de prijsvraag van woningcorporatie Viverion en Klimaatneutraal Renoveren is 19 juni bekendgemaakt. De prijsvraag betrof een woningbouwproject De Whee, waarin innovatie en energetische duurzaamheid centraal moet staan.  Aan de prijsvraag namen in totaal elf combinaties deel en combinatie De Innovatieve Vogels kwam als winnaar uit de bus.

Nelleke Nelis, adviseur gebruikskwaliteit van VACpunt Wonen, maakte deel uit van de jury. Deze jury deelde punten uit op basis van 'berekenbare aspecten' zoals energiebesparing, investerings- en exploitatiekosten en het verdienmodel voor bewoners. Daarnaast werden ook punten gegeven voor bewonersaspecten die 'niet te berekenen' zijn, zoals comfort en binnenklimaat, gebruiksgemak, beperken van overlast en aantoonbare ervaring in het werken in bewoonde woningen.

Naar aanleiding van de prijsvraag is er op 19 juni jl. een bijeenkomst georganiseerd door werkplaats Klimaatneutraal Renoveren en de werkgroep WoON (Woningcorporaties Oost Nederland). Centaal stond kennisdelen tussen bedrijven, corporaties en bedrijven onderling.

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Pioneering.

 

Meer nieuws...

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >