27 december 2012

Conferentie 'Burgers maken hun buurt'


24 januari 2013

Professionals en beleidsmakers die betrokken zijn bij burgerinitiatieven, krijgen te maken met uiteenlopende vragen en problemen. De rollen die zij vervullen zijn faciliterend, stimulerend en coproducerend. Het ruim drie jaar durende onderzoek ‘Burgers maken hun buurt’ leverde een analyse op die resulteerde in het zogeheten ACTIE-instrument. Dit instrument biedt professionals een praktische handreiking om de juiste keuzes te maken bij het vervullen van hun verschillende rollen.

De presentatie van het onderzoeksrapport vindt plaats tijdens de conferentie. Zowel de ACTIE-elementen als het ACTIE-instrument worden toegelicht. Na het plenaire deel kunnen deelnemers verder reflecteren of zelf een bijdrage leveren aan het programma in verschillende werkvormen.

Deelname en aanmelding
Deelname aan deze conferentie is kosteloos.

Datum en tijdstip
donderdag 24 januari 2013, 13.30 uur – 17.00 uur

Locatie
Congrescentrum de Horst
Kerkstraat 5
7412 XM Deventer

Informatie
Surf naar http://www.sev.nl/agenda/agenda.asp?code_agn=403. Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met het Kennisinstituut Stedelijke Samenleving (KISS): 053 – 438 63 46/48, info@kiss-oost.nl of Joke Grooters, grooters@kiss-oost.nl.

 

Meer nieuws...

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >