11 oktober 2012

Gratis workshops energiebesparing bestaande bouw

Eind dit jaar vindt er een drietal zeer interessante workshops plaats. Het centrale onderwerp is: de bewoner centraal bij energiebesparing in de nieuwbouw. De workshops worden georganiseerd door Agentschap NL en VACpunt Wonen samen. Deelname is gratis!

De afgelopen jaren hebben VACpunt Wonen en Agentschap NL veel onderzoek gedaan naar en informatie verzameld over de rol van de bewoner bij de ontwikkeling van energiezuinige nieuwbouwwoningen. Dit traject heeft tot nu toe twee onderzoeksrapporten (één van Agentschap NL en één van VACpunt Wonen), een infoblad (van Agentschap NL) en diverse flyers (van VACpunt Wonen) opgeleverd. Nu is het zaak dat de resultaten hiervan daadwerkelijk in de praktijk toegepast gaan worden.

Waarom is deze workshop voor u interessant?

  • U leert meer over de uitkomsten van de onderzoeken ‘Energie besparen met Woonkwaliteit’ (VACpunt Wonen) en ‘De Eindgebruiker Centraal’ (Agentschap NL) 
  • U leert hoe u kunt adviseren over energiebesparing in de diverse fasen van het nieuwbouwproces 
  • U kunt met de andere deelnemers discussiëren over uw rol en leren van elkaars ervaringen 
  •  U leert welke informatiebronnen en experts u kunt raadplegen bij vragen

De bijeenkomst start om 13.00 uur met koffie/thee. Daarna worden er twee presentaties gegeven. Daarna bekijken we de tekeningen van een nieuwbouwproject met een hoge energieprestatie. Vervolgens gaan we in groepjes aan de slag met een fase in het bouwproces. We sluiten om 16.30 uur af met een borrel. U kunt zich aanmelden bij Leontine de Groot. De bijeenkomsten staan gepland op:

  • 22 november in Zwolle, in het gebouw van Agentschap NL aan de Hanzelaan 310. U kunt zich opgeven tot 22 oktober a.s. 
  • 6 december in Utrecht, in het Beatrixtheater aan het Jaarbeursplein. U kunt zich opgeven tot 6 november a.s. 
  • 11 december in Den Haag, in het gebouw van Agentschap NL aan de Prinses Beatrixlaan 2. U kunt zich opgeven tot 11 november a.s.

 

Meer nieuws...

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >