11 oktober 2012

Week van de Energierekening

Op maandag 15 oktober 2012 gaat de Week van de Energierekening van start! Het doel van de Week van de Energierekening is bewoners bewust te maken van hun mogelijkheden om energie te besparen. De kosten voor energie blijven naar verwachting ook de komende jaren stijgen en maken een steeds groter deel uit van de totale woonlasten. Veel mensen weten niet welke acties zij zelf kunnen ondernemen om de energierekening blijvend te verlagen. Of ze denken, onterecht, dat zij als huurder of VvE-lid weinig kunnen doen.

Zes bewonersorganisaties in Nederland helpen woningeigenaren, huurders en Verenigingen van Eigenaren met energiebesparing tijdens de Week van de Energierekening. Ook het VAC-werk is bij dit initiatief betrokken. Er zijn plannen om van de Week van de Energierekening een jaarlijks terugkerende campagne te maken. Deelnemers kunnen maar liefst € 2.500 winnen! 

Flyers 'Echt energie besparen!'
De Adviescommissies Wonen doen geregeld onderzoek naar de waardering van bewoners voor energiebesparende maatregelen in hun huis. Al die resultaten bij elkaar geven een goed beeld van de aandachtspunten bij energiebesparing, met name in de bestaande bouw.

VACpunt Wonen heeft de resultaten bewerkt tot tips voor professionals en tips voor bewoners. Op basis daarvan zijn drie flyers samengesteld. De flyers zijn gratis te bestellen bij VACpunt Wonen (u betaalt alleen de verzendkosten). Lees meer>


 

Meer nieuws...

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >