30 augustus 2012

21 september 2012

Keep It Clean Day!

De Keep It Clean Day! is een project dat tot stand is gekomen naar aanleiding van de World Clean Up Conferentie in Estland van 12-15 januari 2012. het is onderdeel van de mondiale World Clean Up – Let’s Do It! Tussen 24 maart en 25 september zijn er 91 landen in de wereld die het onmogelijke mogelijk maken en met zoveel mogelijk mensen hun land opruimen.

"Hoe pakken we dit aan?" dacht het Nederlandse projectteam. "Op de meest Simpele manier die we bedenken kunnen: op 21 september 2012 wandel je naar buiten, je pakt wat rotzooi op en stopt het in de prullenbak. Klaar!"

Waarom moet iets moeilijk als het makkelijk kan? De kracht van de wereldwijde beweging van de WorldCleanUp zit juist in de simpelheid. Als iedereen een beetje doet, doen we samen een heleboel! Opruimen kan bij het bedrijf waar je werkt. Op de school waar je les geeft, of les volgt. Bij organisaties, gemeenten en de ministeries in Den Haag. Het projectteam bedacht vijf simpele regels, waardoor iedereen op zijn eigen manier een steentje kan bijdragen en er toch een landelijk geheel is. Alles mag – als het maar leuk is – en je de volgende 5 punten meeneemt:

1. Het heet Keep It Clean Day!
2. Het is op vrijdag 21 september 2012
3. Het is voor álle inwoners van Nederland
4. Je gebruikt het KeepItCleanDay! logo
5. Je ruimt rondslingerend zwerfafval op!

Meer weten? Ga naar http://keepitcleanday.nl

 

Meer nieuws...

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >