5 juli 2012

Nieuw: het EcoNexis huis

Het EcoNexis huis heeft een opvallend rood Scandinavisch uiterlijk. Een kleurrijke uiting om te benadrukken dat dit huis bijzonder is. Een eerbetoon aan de eindeloze mogelijkheden van de natuur, met als basis een slim energienet. Geen huis van de toekomst, maar een huis van nu.

“Wij vinden dat slim omgaan met energie, voor iedereen haalbaar én betaalbaar moet zijn.” Aldus Enexis.

De verschillende installaties zorgen ervoor dat het huis in zijn eigen elektriciteit voorziet. En maakt wonen onafhankelijk van fossiele brandstoffen. Een slim net vormt de basis voor het efficiënt omgaan met energie. Met een display in de woonkamer ziet de bewoner wat het beste tijdsstip is om voordelig de was te doen. Het hemelwater wordt opgevangen in een watertank van 4500 liter. Dit kunt u hergebruiken voor het toilet, om uw auto te wassen of de tuin te sproeien.

De 100 m2 zonnepanelen op het dak kunnen jaarlijks 10.000 kWh elektriciteit produceren. Na aftrek van het eigen elektriciteitsverbruik blijft er voldoende elektriciteit over om bijvoorbeeld 15.000 km tot 25.000 km met een elektrische auto te rijden. Het huis heeft een warmtepomp en gebruikt aardwarmte om te verwarmen en te koelen. De leidingen hiervan gaan maar liefst 120 meter diep de grond in. Een installatie hergebruikt de warmte van het afgevoerde douchewater voor verwarming. Het huis kan verwarmd worden met handwarm CV-water van 35 graden, terwijl in een gewoon huis met een CV-ketel een temperatuur van 75 graden nodig is.

De muurisolatie is 30 centimeter dik, bij het dak 45 centimeter en bij de vloer 20 centimeter. Dit zorgt ervoor dat u de warmte binnenhoudt.

Een kijkje nemen in dit energieneutrale huis?
Meld u aan op www.econexishuis.nl voor een rondleiding. 

 

Meer nieuws...

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >