14 juni 2012

Echt energie besparen!


Heel wat Adviescommissies Wonen hebben in de afgelopen periode een WoonKwaliteitOnderzoek Energiebesparing uitgevoerd. Al die onderzoeken bij elkaar leveren veel waardevolle informatie op en leiden tot bruikbare tips voor zowel opdrachtgevers als bewoners. Deze tips heeft VACpunt Wonen kort op een rij gezet in een nieuwe flyer, getiteld 'Echt energie besparen!'. In het najaar volgt nog een flyer voor bewoners.

De VAC-organisatie is actief betrokken bij de blok voor blok aanpak, waarbij grootschalige renovatieprojecten gebruikt worden om woningen te verduurzamen. Naast VACpunt Wonen spelen ook een aantal lokale commissies hierbij een rol. Om het VAC-werk bij de blok voor blok aanpak te promoten, zullen de commissies onder andere deze flyer gebruiken.

Bent u opdrachtgever en wilt/bent u actief aan de slag met energiebesparing in de bestaande bouw? Dan kunnen de Adviescommissies Wonen u adviseren over de gebruikskwaliteit van te kiezen maatregelen. Alleen als systemen en toepassingen gebruikersvriendelijk zijn, zullen bewoners ze kunnen en willen gebruiken. Alleen dan leiden ze tot het gewenste gedrag en de gewenste energiereductie.

Bent u een Adviescommissie Wonen?
Dan kunt u de flyer gebruiken in uw contacten met opdrachtgevers. Is de corporatie in uw gemeente of regio actief bezig met energiebesparing in de bestaande bouw? Dan kunt u deze flyer aan hen overhandigen. De komende weken kunt u een papieren voorbeeldversie van de flyer in uw brievenbus verwachten. U kunt een aantal exemplaren van de gratis flyer bestellen.

Meer weten of meer flyers bestellen?
Neem dan contact op met Nelleke Nelis of Bart Mulder, adviseurs gebruikskwaliteit bij VACpunt Wonen, tel: (030) 261 04 75, of info@vacpuntwonen.nl.

Download hier de uitgebreide tekstversie!


 

Meer nieuws...

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >