10 januari 2011

Jubileumjaar VAC-werk

VACpunt Wonen bestaat 45 jaar. En 65 jaar geleden werd de eerste VAC opgericht in Rotterdam. Twee redenen om van 2011 een jubileumjaar te maken. Vanaf nu tot het eind van het jaar zult u in al onze communicatie-uitingen en correspondentie het jubileumvignet tegenkomen. Maar er is meer…

VACpunt Wonen pakt in haar jubileumjaar uit met een jubileumdag op 31 maart 2011 in theater De Flint in Amersfoort. Alle vrijwilligers van Adviescommissies Wonen in Nederland worden uitgenodigd om deze bijzondere dag bij te wonen. We hebben Liesbeth van der Pol (Rijksbouwmeester), Paul Schnabel (directeur SCP) en Onno Dwars (manager Duurzaamheid VolkerWessels Vastgoed) bereid gevonden om een lezing te geven op deze dag.

VACpunt Wonen werkt ook aan een speciale jubileumpublicatie over het VAC-werk door de jaren heen. Naar aanleiding van de zes toetscriteria, de basis voor alle VAC-adviezen, kijken we terug op activiteiten, ontwikkelingen en successen van het VAC-werk vanaf 1946 tot nu. Ook een blik op de toekomst zal niet ontbreken!

Tijdens de jubileumdag zal de film ‘VAC-werk door de jaren heen’ getoond worden. Zes VAC-leden, die in verschillende perioden actief zijn geweest, vertellen over hun ervaringen in de VAC-organisatie. Na 31 maart 2011 zal de film (of delen daarvan) te zien zijn op onze website.

 

 

Meer nieuws...

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >