1 juni 2009

Far West sluit convenant met VACpunt Wonen

Op maandag 25 mei tekenden Far West en VACpunt Wonen een samenwerkingsconvenant. De corporatie zal de toekomstige woningontwerpen laten toetsen op gebruikskwaliteit.

De Adviescommissies Wonen en VACpunt Wonen zijn de enige partijen in de bouwwereld die plannen voor woningen en woonomgeving toetsen op gebruikskwaliteit. Een Adviescommissie Wonen beoordeelt de gebruikskwaliteit van woning en woonomgeving vanuit het oogpunt van de toekomstige bewoners. Een Adviescommissie Wonen, meestal werkzaam onder de namen VAC of WAC, adviseert tijdens het hele planproces opdrachtgevers over de praktische bruikbaarheid en doet voorstellen voor verbetering. Ook meet zij de tevredenheid van de bewoners via een WoonKwaliteitOnderzoek. De onderzoeksresultaten worden weer gebruikt bij het beoordelen van volgende ontwerpen.
Naast de gebruikelijke technische checks die Far West al op haar ontwerpen doet, en de participatie die plaatsvindt met bewoners over plattegronden, voegt dit een extra toets vanuit het perspectief van de gebruiker toe. De VAC toetst ontwerpen op:

  • Bruikbaarheid
  • Toegankelijkheid
  • Veiligheid
  • Gezond en comfortabel
  • Duurzaamheid
  • Onderhoudsvriendelijkheid

Lees het hele persbericht op de site van Far West> 

 

Meer nieuws...

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >