Hulp bij prestatieafspraken over langer zelfstandig wonen
18 april 2017

Gemeenten, woningcorporaties en huurders moeten veel regelen om mensen die zorg nodig hebben zelfstandig te laten wonen op een comfortabele en veilige manier. In de prestatieafspraken kunnen zij daarvoor afspraken vastleggen. Om hen daarbij te helpen maakten Platform31 en Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg een handreiking.
Lees meer...

Sybilla Dekker: "Er valt nog veel aan kwaliteit te winnen."
10 april 2017

“Ik vind het heel belangrijk dat de Adviescommissies Wonen vanuit het perspectief van de gebruiker naar bouwprojecten kijken. Hun adviezen bevatten vaak eyeopeners voor bouwers. Vaak gaat het om ogenschijnlijk kleine dingen, die van groot belang kunnen zijn voor de kwaliteit van de woning.”
Lees meer...

Wijken mengen werkt niet
10 april 2017

Problemen in achterstandswijken worden vaak aangepakt door de buurt sociaaleconomisch te mengen. Het idee hierachter is dat de buurtbewoners met lagere inkomens en opleidingen zich kunnen optrekken aan hun buren die het sociaaleconomisch beter doen. Maar jongeren die naar een rijkere buurt verhuizen vertonen daarna juist meer probleemgedrag. Download gratis het rapport.
Lees meer...

VACpunt Wonen geeft presentatie op Building Holland 2017
30 maart 2017

Building Holland is een beurs die in het teken staat van innovatie en vernieuwing. Het thema voor 2017 is (Re)Building the Future. Daarmee bedoelt men samen bouwen aan de toekomst van Nederland op basis van de meest actuele trends en ontwikkelingen. Ook VACpunt Wonen geeft een presentatie.
Lees meer...

Meer nieuws

kaart nederland Groningen Friesland Drenthe Overijssel Gelderland Flevoland Utrecht Noord-Holland Zuid-Holland Zeeland Noord-Brabant Limburg

Vraag VAC-advies aan

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars,
maar ook particulieren kunnen hun
bouwplannen en omgevingsplannen door een
Adviescommissie Wonen laten
toetsen op gebruikskwaliteit.
Lees meer >

 

 

Tweets

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >