Struikelen over de badkamerdrempel en andere indelingsmissers. Dit zijn de 5 grootste knelpunten bij woningontwerpen
15 mei 2017

Hete pannen afgieten terwijl er een deur in je rug draait. Struikelen over de hoge drempel bij de badkamer. Een zolder vol installaties en geen plek om de was te drogen of het logeerbed te stallen. Indelingsmissers staan dit jaar op 1 in de knelpunten top 5 van VACpunt Wonen.
Lees meer...

De bouwplaats op: 20 mei 2017 mag het wl!
11 mei 2017

Op de Dag van de Bouw laten bouwers en installateurs zien tot welke hoogstandjes zij in staat zijn. #trots
Lees meer...

Hulp bij prestatieafspraken over langer zelfstandig wonen
18 april 2017

Gemeenten, woningcorporaties en huurders moeten veel regelen om mensen die zorg nodig hebben zelfstandig te laten wonen op een comfortabele en veilige manier. In de prestatieafspraken kunnen zij daarvoor afspraken vastleggen. Om hen daarbij te helpen maakten Platform31 en Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg een handreiking.
Lees meer...

Sybilla Dekker: "Er valt nog veel aan kwaliteit te winnen."
10 april 2017

“Ik vind het heel belangrijk dat de Adviescommissies Wonen vanuit het perspectief van de gebruiker naar bouwprojecten kijken. Hun adviezen bevatten vaak eyeopeners voor bouwers. Vaak gaat het om ogenschijnlijk kleine dingen, die van groot belang kunnen zijn voor de kwaliteit van de woning.”
Lees meer...

Meer nieuws

kaart nederland Groningen Friesland Drenthe Overijssel Gelderland Flevoland Utrecht Noord-Holland Zuid-Holland Zeeland Noord-Brabant Limburg

Vraag VAC-advies aan

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars,
maar ook particulieren kunnen hun
bouwplannen en omgevingsplannen door een
Adviescommissie Wonen laten
toetsen op gebruikskwaliteit.
Lees meer >

 

 

Tweets

VAC-advies aanvragen

Gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, maar ook particulieren kunnen hun bouwplannen en omgevingsplannen door een adviescommissie laten toetsen op gebruikskwaliteit.

Lees meer >