Trainingen

Voor trainingen kunt u terecht op de website van SKG-IKOB. In het voorjaar 2019 zijn er twee cursussen ingepland: Tekening lezen en de basiscursus VAC. Staat uw datum er niet bij? Er worden regelmatig nieuwe trainingen toegevoegd. Schrijf u in voor de wachtkamer en u krijgt een bericht als er nieuwe trainingen zijn toegevoegd.

 

Cursussen

 

 Tekening Lezen

Wat betekenen alle symbolen op de bouwtekening? En hoe stel ik me een woning ruimtelijk voor? Dat leert u tijden de cursus Tekening lezen. De cursus is alleen verplicht voor VAC-leden die de vaardigheid tekening lezen nog niet onder de knie hebben. Deze vaardigheid is een ingangseis voor de vervolgcursussen.

€ 195,00 (excl. BTW)

€ 235,95 (incl. BTW)

 

Datum: Donderdag 7 februari 2019

Locatie: SKG-IKOB Certificatie

             Poppenbouwing 56

             4191 NZ Geldermalsen

Aanmelding: Tekening Lezen

 

 

WoonKwaliteitWijzer

€ 121,90 (incl. BTW)

WoonKwaliteitWijzer is te bestellen via de opleidingswebsite van SKG-IKOB Certificatie. 

 

 

 

 

 

 

Cursussen

 

Basiscursus VAC

De Basis VAC cursus is bedoeld voor nieuwe leden van de Adviescommissies Wonen en is verplicht voor alle commissieleden. Deze cursus biedt essentiële basiskennis om als lid van een Adviescommissie Wonen deel te kunnen nemen aan het toetsing- en adviseringproces.

De deelnemers leren in de cursus het beoordelen van gebruikskwaliteit en het opstellen van een VAC-advies.

Centraal staat de rol van de Adviescommissie Wonen in het bouwproces. Wat is de VAC-visie op wonen?  Wat zijn de stappen zijn in de adviesprocedure en hoe kunnen middelen zoals het handboek “De WoonKwaliteitWijzer en de WoonKwaliteitOnderzoeken daarbij worden ingezet? Daarnaast is er een introductie van mens en maat en de consequenties hiervan voor de maatvoering en inrichting van gebouwen. Speciaal aandacht is er voor de maatvoering van de trap.

Verder komt in deze cursus aan de orde hoe te toetsen en te adviseren over de maatvoering en inrichtingsmogelijkheden van de woonomgeving, woongebouw en woningen. 

De cursus bestaat uit een online e-learningprogramma en een praktijkdag. Beide onderdelen zijn verplicht voor nieuwe VAC-leden. De e-learning bestaat uit de module ‘Inleiding VAC-werk' en ‘Basiskennis’. Cursisten moeten de deze twee modules afronden voordat ze aan de ‘Basiscursus VAC' kunnen meedoen. Schrijf u daarom ruim van tevoren in, zodat u genoeg tijd hebt om de e-learning af te ronden vóór de praktijkdag.

€ 350,00 (excl. BTW)

€ 423,50 (incl. BTW)

 

Datum: Donderdag 4 april 2019

Locatie: SKG-IKOB Certificatie

             Poppenbouwing 56

             4191 NZ Geldermalsen

Aanmelding: Basiscursus VAC